Ik ben geboren en opgegroeid in Hamburg te Duitsland. Als kind waren paarden al mijn grote passie. Met mijn eerste rijles, op 6-jarige leeftijd, werd een van mijn grootste wensen vervuld en begon mijn leven met paarden.

Mijn eerste rij-pony was een “gewone” rij-pony maar toen ik na een jaar het IJslandse paard ontdekte was er geen weg meer terug.

Het grootste gedeelte van mijn tienerjaren was ik te vinden op het Helenenhof in Noord-Duitsland. Ik had het geluk daar veel te leren en inzicht te krijgen in stalbeheer, rij-instructie en africhting en training van het IJslandse paard.

Na de afronding van het gymnasium in 2006, besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken en volgde ik een opleiding voor het managen van een fok- en pensionstal. Deze opleiding werd door mij afgerond op Islandpferdehof Vindhólar onder leiding van Einar Hermannsson.

Na deze leerzame periode ging ik voor 2,5 maand naar IJsland om meer kennis te krijgen van het land van oorsprong van het IJslandse paard. Hier werkte ik bij Bakkakot voor Guðmundur Baldvinsson. Mijn belangrijkste taken waren de africhting en training van verschillende IJslandse paarden.

Na een voor mijn gevoel veel te kort verblijf in IJsland keerde ik terug naar Duitsland en ging ik voor 1 jaar werken in het noorden van Duitsland bij Islandpferdegestüt Eichenhof. Ik had daar een geweldige tijd en combineerde mijn werk met het verwerven van heel veel ervaring.

 

Maar IJsland bleef roepen.


Toen ik in de zomer van 2009 een aantrekkelijk aanbod kreeg om weer aan de slag te gaan in IJsland verhuisde ik voor onbepaalde tijd.

Ik ging weer werken bij Bakkakot en vervolgens deed ik veel nieuwe ervaringen op bij Jón Páll Sveinsson at Hjarðartúni, een fok- en trainingsstal.

Gedreven door mijn ambitie besloot ik tenslotte in IJsland naar de 3 jarige Universiteit van Hólar te gaan en mij nog verder te bekwamen.

Na de afronding van mijn studie in mei 2014 met een bachelor in paardenwetenschappen en rij-instructie (BS í reiðmennsku og reiðkennslu) ben ik een trots lid van de vereniging van IJslandse trainers (Félag tamningarmanna FT).
Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Jakob Svavar Sigurðsson op Steinsholt.  

Bovendien heb ik tijdens mijn vakantie bij Jakob en Birna en Bergur op Eskiholt II gewerkt.

Vanaf mei 2014 tot medio 2015 was ik werkzaam als trainer bij Litli-Garður van Stefán Birgir Stefánsson. Sinds eind 2015 woon ik in Nederland en ben ik actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.